ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Printre victimele cutremurului din Turcia, nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova

11:12 | 06.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Verificările efectuate până în prezent denotă că printre victimele seismului care a avut loc astăzi în sud-estul Turciei nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

Informațiile au fost prezentate după ce MAEIE, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, s-a autosesizat și a făcut demersuri pe lângă autoritățile locale din Turcia privind verificarea apartenenței la cetățenia țării noastre a victimelor cutremurului.

Responsabilii de la secția consulară sunt pregătiți să acorde asistența de specialitate, iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii noștri pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetăţeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

MAEIE reiterează că linia telefonică pentru urgențe consulare de la ambasada țării noastre de la Ankara este constituită în regim de permanență.

Adresa: Ceyhun Atuf Kansu Cad., no.106/22, Ehlibeyt mah., Balgat, Çankaya, Ankara, Republica Turcia

Telefon: +90 312 446 55 27 (activ în programul de lucru al misiunii diplomatice)

Linia telefonică pentru urgențe consulare: +90 541 687 21 04 (activ în regim de permanență pentru cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi în situaţie de urgenţă (deces, accident, situaţie de pericol sau cu caracter extraordinar, calamitate)).

Potrivit ultimelor informații, bilanţul cutremurului care a zguduit sudul Turciei la primele ore ale zilei de luni a urcat la 284 de morţi şi 2.323 de răniţi în această ţară.

img23000917

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!