ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a primit o delegație a Parlamentului European

07:45 | 24.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a primit o delegație a Parlamentului European, formată din membrii Comisiilor pentru Bugete (BUDG) și Comerț Internațional (INTA) ale organului legislativ al Uniunii Europene, aflați în vizită la Chișinău, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul discuțiilor oficialul a relatat despre provocările ce țin de securitatea regională și internă, amenințările hibride cu care se confrunta țara noastră, eforturile direcționate spre creșterea cooperării cu UE în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună, precum și măsurile de redresare a situației în sectorul energetic.

„Am asigurat oficialii europeni că în calitatea noastră de viitor membru al UE vom continua să consolidăm reziliența, să devenim un partener și un furnizor regional de securitate.

De asemenea, am vorbit despre procesul realizării Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, despre mecanismul de coordonare a procesului de integrare europeană și reformele realizate în toate domeniile.

Dialogul și cooperarea cu Parlamentul European sunt extrem de importante pentru Moldova, în special în contextul procesului de aderarea la UE și reformelor menite să asigure modernizarea țării noastre.

Europarlamentarii au vorbit despre importanța implementării unei reforme judiciare autentice, luptei cu corupția, crearea noilor oportunități pentru desfășurarea afacerilor și direcționarea investițiilor în sectorul agroalimentar și sectorul serviciilor, elemente esențiale pentru asigurarea unei dezvoltări economice durabile”, a declarat oficialul moldovean după întrevedere.

Foto: MAEIE

img23001511

img23001511

img23001511

img23001511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!