ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eroii războiului de pe Nistru au fost comemorați în Legislativ

14:46 | 02.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Deputații i-au comemorat, în ședința plenară de astăzi, pe eroii războiului de pe Nistru, păstrând un minut de reculegere, comunică MOLDPRES.

În debutul ședinței președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că războiul din 1992 a lăsat un bilanț negru în istoria țării noastre și a deschis o rană care nu se va cicatriza niciodată. „Sute de polițiști, voluntari, oameni simpli din toată țara au răspuns apelului național și au mers la Nistru pentru a-și apăra patria. Din păcate, totul se întâmpla chiar în ziua în care Republica Moldova era acceptată ca membru ONU”, a spus Grosu.

Speakerul a transmis cuvinte de gratitudine tuturor celor care au participat la acele evenimente, inclusiv deputaților din actuala legislatură care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Moldovei – Boris Marcoci, Valeriu Muduc, Boris Popa și Veaceslav Nigai, dar și celor 3 angajați ai Secretariatului Parlamentului – Iurie Moscalu, Pavel Botnaru și Victor Chihai.

Astăzi, se împlinesc 31 de ani de la începutul războiului de pe Nistru și tot astăzi R. Moldova marchează Ziua Memoriei și Recunoștinței.

Foto: Parlament

img23001719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!