ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cotațiile la țiței au crescut după anunțul privind reducerea producției de petrol

11:58 | 04.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Cotațiile la țiței și la produsele derivate din acesta au înregistrat o creștere semnificativă după anunțul statelor OPEC+ privind reducerea producției de petrol. Despre aceasta a anunțat astăzi Agenția Națională pentru reglementare în Energetică (ANRE), transmite MOLDPRES. 

Astfel, cotația țițeiului Brent a urcat de la 78 dolari/baril până la 86 dolari/baril, iar cotațiile internaționale la carburanți au crescut într-o singură zi cu circa 40 dolari/tona la benzină și circa 30 dolari/tona la motorină.

ANRE a precizat că evoluțiile date au impact și asupra calculelor prețurilor finale la pompă. În aceste condiții, miercuri, benzina COR 95 se va scumpi cu 13 bani per litru și va fi comercializată cu cel mult 25 de lei și 02 bani per litru. Totodată, prețul motorinei va rămâne neschimbat, la nivel de 20 de lei și 79 de bani per litru.

Foto: economictimes.indiatimes.com

img23002721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!