ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat denunțarea a trei Acorduri încheiate cu CSI

12:37 | 12.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi deciziile care prevăd denunțarea a trei Acorduri încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), în perioada 1994-1997. Documentele vizează domeniul educațional, economic și activitatea trupelor de grăniceri, transmite MOLDPRES.

Astfel, proiectele aprobate de Guvern prevăd denunțarea Acordului cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat în statele membre ale CSI, semnat în ianuarie 1997, a Acordului de colaborare pentru formarea spațiului unic educațional în cadrul CSI, semnat la Moscova în ianuarie 1997 și a Acordului cu privire la furnizarea privilegiată către Trupele de grăniceri ale statelor membre ale Comunității a tehnicii speciale și a altor mijloace materiale necesare Trupelor de Grăniceri, încheiat la Moscova în septembrie 1994.

Executivul și-a argumentat decizia inclusiv prin faptul că documentele nu mai sunt funcționale. „Nu mai are sens să facem parte din astfel de acorduri care nu sunt respectate”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Săptămâna trecută, Legislativul a votat, în prima lectură, denunțarea Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI.

img23005551

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!