ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

METEO: Canicula de până la 40 de grade Celsius se menţine şi miercuri

14:06 | 25.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat un nou Cod galben de caniculă, care va atinge valori termice de circa 40 grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, miercuri, 26 iulie, temperatura aerului va fi de +33..+35°C, iar în partea de sud +36..+39°C.

În context, SHS vine cu următoarele recomandări: evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00-18.00; purtaţi pălării de soare, haine lejere şi largi, din fibre naturale, de culori deschise; pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă; beţi zilnic între 1,5-2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

„În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute; consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă; aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită”, rezumă sursa citată.

Până pe 27 iulie, în ţară este valabil şi Codul galben de pericol de incendii.

Foto: SHS

img23005912

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!