ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean, după decizia CSJ: Vom insista să avem legislație care să permită auto-curățarea sistemului justiției

11:21 | 02.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a venit astăzi cu o reacție după decizia Curții Supreme de Justiției (CSJ). Oficialul a afirmat că autoritățile vor continua să insiste pe legislația care ar permite auto-curățarea sistemului justiției, transmite MOLDPRES.

„Vreau să le spun acestor cetățeni, la minoritatea coruptă din tagma judecătorilor, că nu ne-ați surprins. Voi continuați, perpetuați acest efort și rezistați efortului de auto-curățare. M-am uitat că acolo e un fel de copy-paste și s-a încercat de a demonstra un efort de sfidare. Nu o să reușiți. Noi vom continua să insistăm să avem legislație care să permită auto-curățarea sistemului. M-am uitat și peste texte, o parte dintre ele înțeleg că au fost scris în afara Curții. Vreau să atenționez pe cei care participă la astfel de efort că asta înseamnă perpetuarea corupției. Cei care au participat la aceste acțiuni vor răspunde conform legislației”, a afirmat Dorin Recean.

Reacția premierului vine după ce ieri CSJ a anulat mai multe decizii ale Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor - Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procuraturii. 

img23006162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!