ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost creat Oficiul Național al Turismului

13:20 | 02.08.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Moldova are de astăzi un Oficiu Național al Turismului. Decizia de crearea a noii instituții a fost aprobată de Guvern, transmite MOLDPRES. 

Noul Oficiu este un organ autonom, care va implementa politicile și reglementările elaborate de autoritatea centrală în domeniu - Ministerul Culturii. Totodată, instituția va sprijini dezvoltarea turismului, va oferi servicii și asistență sectorului și va asigura activități de promovare, întru creșterea veniturilor din turism și sporirea vizibilității Republicii Moldova în lume. 

Ministerul Culturii a precizat că noua instituție a fost creată în contextul în care Moldova este unica țară din Europa centrală și de sud-est în care nu există o instituție națională responsabilă de implementarea politicilor în domeniul turismului, deși acesta este considerat un sector cu potențial enorm de atragere a investițiilor și dezvoltare.

Pentru implementarea proiectului va fi nevoie, estimativ, de circa 2,6 mln de lei, bani care vor fi utilizați pentru achitarea salariilor pentru cei 25 de angajați. Aceste cheltuieli urmează a fi acoperite din mijloacele partenerilor de dezvoltare și ale donatorilor, din serviciile prestate de către Oficiu, din mijloacele financiare primite de la bugetul de stat, precum și din alte surse.

Foto simbol

img23006174

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!