ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Un consilier a fost reținut în timpul transmiterii a 30 de mii de dolari primarului localității Ocnița

12:51 | 03.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Ofițerii și procurorii anticorupție au reținut ieri în flagrant un consilier raional din Ocnița în timpul transmiterii unei sume de 30 de mii de dolari primarului aceleiași localități. Persoana a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA), relatează MOLDPRES.

În cadrul cauzei penale, pornite pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și spălare de bani, ofițerii și procurorii anticorupție au constatat că, începând cu 24 martie curent şi până în prezent, primarul orașului Ocnița ar fi fost abordat de către unul dintre consilierii raionali în vederea convingerii acestuia de a renunța la formațiunea din care făcea parte și a adera la un alt partid politic. În schimb, consilierul i-ar fi promis o remunerare ilicită de 2 milioane de lei, dintre care 1 milion era personal pentru primar, iar altă parte din bani urma a fi investită în proiecte de infrastructură.

Astfel, ieri, sub controlul CNA a fost primită suma de 30 de mii de dolari, iar consilierul a fost reținut în flagrant. Pentru documentarea cazului, s-au efectuat percheziții la sediile unei formațiuni politice - atât în Chișinău, cât și în orașul Ocnița. De la fața locului au fost ridicate materiale relevante cauzei, printre care calculatoare, purtători de informații, mijloace bănești și telefoane mobile. La fel, a fost ridicată suma de 30 de mii de dolari, primită sub controlul CNA.

În prezent, acțiunile pe caz sunt în desfășurare.

img23006210

img23006210

img23006210

img23006210

img23006210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!