ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3300 de foi de ardezie au ajuns la Soroca și Edineț, unde intemperia a provocat mai multe pagube

15:21 | 03.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Un nou lot de ajutoare cu materiale de construcție a ajuns astăzi la Soroca și alt lot urmează să ajungă în localitățile din raionul Edineț afectate de intemperia înregistrată în perioada 25-26 iulie, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, salvatorii continuă să transporte și să livreze bunurile materiale pe la gospodăriile oamenilor ale căror locuințe au fost distruse de rafalele de vânt și ploile cu grindină. Astfel, în dimineața zilei de 3 august, 6 unități de tehnică ale IGSU și 7 ale Forțelor armate, încărcate cu 3345 de foi de ardezie s-au îndreptat spre Soroca și Edineț. Aici, materialele de construcție vor fi distribuite localnicilor, pentru efectuarea lucrărilor de reparație a locuințelor, dar și edificiilor publice.

De asemenea, pompierii, carabinierii, dar și angajații Armatei Naționale vor ajuta persoanele în etate la reparația caselor, care au fost distruse de intemperia înregistrată luna trecută.

Până la momentul actual, în raionul Edineț și Dondușeni, în total au fost distribuite 12975 de foi de ardezie și 240,7 m3 de cherestea. În raioanele Râșcani, Hâncești și Drochia au fost livrate în total 112,37 m3 de cherestea. Începând cu data de 28 iulie, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul acordă ajutoare materiale celor 74 de localități din șase raioane ale țării care au fost afectate de intemperia înregistrată în perioada 25-26 iulie.

Foto: IGSU

img23006219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!