ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda de reforme a R. Moldova a fost discutată de conducerea Parlamentului cu delegația Congresului SUA

09:21 | 04.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu delegația Congresului Statelor Unite ale Americii. La ședință a mai participat și președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, precum și secretarul Comisiei juridice, numiri și imunități, Igor Chiriac, și membrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Andrian Cheptonar, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, discuțiile s-au axat pe situația de securitate din regiune, agenda de reforme a Republicii Moldova, precum și parcursul european al țării noastre.

„Republica Moldova este o țară vulnerabilă în contextul războiului Federației Ruse din Ucraina. În prezent, ne confruntăm cu o serie de provocări – încercări de destabilizare a situației, propagandă și atacuri cibernetice asupra instituțiilor statului”, a accentuat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

De asemenea, vicespeakerul s-a referit la prioritățile din agenda de guvernare, inclusiv asigurarea creșterii economice. „Încercăm să atragem investitori, dar este destul de dificil, pentru că suntem afectați nu doar de război, dar și de criza în domeniul securității energetice”, a adăugat Mihail Popșoi.

La final, deputații și-au exprimat recunoștința pentru suportul acordat de SUA țării noastre. În context, oficialii americani au menționat că sunt dispuși să susțină în continuare Republica Moldova.

Foto: Parlament

img23006231

img23006231

img23006231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!