ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte 15 mii foi de ardezie au ajuns în raioanele Soroca, Edineț și Dondușeni afectate de intemperii

15:32 | 04.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Alte 15 mii foi de ardezie au ajuns în raioanele Soroca, Edineț și Dondușeni unde ploaia și rafalele de vânt au provocat mai multe prejudicii, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, pe parcursul a opt zile, mai multe autospeciale încărcate cu foi de ardezie, cherestea, dar și țiglă metalică au ajuns în raioanele țării, care au fost afectate de rafalele de vânt și grindină.

Astfel, până la momentul actual, raioanele Edineț, Dondușeni și Soroca în total au beneficiat de 15441 foi de ardezie, destinate localnicilor pentru acoperirea caselor și clădirilor publice. Totodată, cinci raioane, Drochia, Hâncești, Râșcani, Dondușeni și Edineț au primit asistență sub formă de cherestea, fiind distribuite în total 389,67 m3. De asemenea, pe parcursul zilei de 3 august, în raionul Edineț a fost livrată și țiglă metalică în cantitate de 900 m2. Pe lângă transportarea materialelor, salvatorii și pompierii au oferit un ajutor persoanelor neputincioase și în etate, pentru acoperirea și reparația locuințelor afectate. 

Toate bunurile materiale, oferite ca asistență pentru oamenii care au rămas cu casele distruse, au fost eliberate din cadrul Agenției Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, la decizia Guvernului Republicii Moldova.

Foto: IGSU

img23006250

img23006250

img23006250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!