ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost reluată circulația pe tronsonul feroviar Culma-Ceadâr-Lunga

17:18 | 08.08.2023 Categorie: Economie

Chișinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Circulația pe tronsonul feroviar din sudul țării Culma - Ceadâr-Lunga, pe care sâmbătă s-a produs un accident, a fost reluată. Anunțul a fost făcut de întreprinderea Calea Ferată din Moldova (CFM), transmite MOLDPRES.

Testarea tronsonului reabilitat a avut loc ieri seara. Tot ieri, pe această porțiune, a mers primul tren marfar conform graficului. Circulația este deschisă pentru garniturile de trenuri care vor transporta marfa, inclusiv din și spre portul Reni, Ucraina.

În acțiunile de reabilitare a tronsonului de cale ferată deteriorat au fost implicați circa 50 de colaboratori ai CFM, care au lucrat în două schimburi. Aceștia au montat șine și traverse de beton noi pe o porțiune de 125 metri de cale ferată, într-un timp restrâns și au verificat corespunderea liniilor de cale ferată normelor de exploatare și siguranței mișcării.

Potrivit CFM, cauzele și prejudiciile incidentului vor fi stabilite ulterior, după finalizarea lucrărilor comisiilor de investigare și a experților.

În seara zilei de sâmbătă, pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadâr-Lunga, s-a produs un accident feroviar în urma căruia șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat. Trenul cu 61 de vagoane marfare se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.

Foto: CFM

img23006313

img23006313

img23006313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!