ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom a rambursat integral tranșa a doua de 200 mln de euro din împrumutul de la BERD

17:19 | 08.08.2023 Categorie: Economie

Chișinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Energocom a rambursat integral tranșa a doua în valoare de 200 mln de euro din împrumutul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), informează MOLDPRES.

Tranșa respectivă fost accesată la începutul anului, fiind scadentă în octombrie curent, și a fost rambursată anticipat la 7 august.

Împrumutul în valoare totală de 300 mln de euro, contractat pentru realizarea Proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, a fost utilizat de Energocom în perioada 17 octombrie 2022 – 10 ianuarie 2023 pentru diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale și crearea stocurilor strategice.

Pentru implementarea proiectului, au fost desfășurate 130 de runde de licitații, organizate conform regulilor BERD, în cadrul cărora au fost achiziționate peste 300 mln m3 de gaze.

Împrumutul putea fi utilizat de Energocom, la necesitate, pentru o perioadă de trei ani.

Foto: Energocom

img23006314

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!