ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Localitățile afectate de intemperii continuă să primească ajutor din partea statului

17:21 | 08.08.2023 Categorie: Societate

Chișinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei de astăzi, cinci autospeciale din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ și șase autospeciale din cadrul Ministerului Apărării au transportat 3565 foi de ardezie în raioanele Edineț și Drochia, afectate de intemperii, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, până la momentul actual au fost livrate 29830 foi de ardezie, 401,54 m3 de cherestea și 900 m2 de țiglă metalică în raioanele Edineț, Dondușeni, Râșcani, Drochia, Hâncești și Soroca.

Conform sursei citate, materialele de construcție sunt furnizate treptat în gospodăriile oamenilor care au nevoie de suport în vederea efectuării lucrărilor de reparație a caselor, acoperișurilor și altor edificii. Bunurile sunt livrate în localități, dar și la casele oamenilor de către salvatori, pompieri, carabinieri, polițiști, dar și angajați ai Armatei Naționale.

Conform decizie Comisiei pentru Situații Excepționale din data de 28 iulie 2023, Guvernul acordă ajutoare sub formă de materiale de construcție destinate celor 74 de localități din șase raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile produse la finele lunii iulie 2023.

Foto: IGSU

img23006316

img23006316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!