ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Justiției îndeamnă procurorii să aplice pentru funcții vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor

12:46 | 09.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a îndemnat astăzi procurorii și reprezentanții societății civile să aplice pentru șapte funcții de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor, comunică MOLDPRES.

Într-un mesaj postat pe pagina sa oficială, șeful de la Justiție a menționat că un număr mai mare de candidați va crește și posibilitatea de a-i alege pe cei mai buni.

“Este esențial ca în aceste funcții să fie persoane integre și profesioniste. Mai ales dacă ținem cont de rolul important pe care îl va avea Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor după exercițiul de vetting – cel de a evalua procurorii conform criteriilor de integritate etică și financiară. Acum, tot ce trebuie să facem este să ne unim eforturile, pentru că de progresele pe segmentul reformei justiției, inclusiv a sistemului procuraturii, depinde în mare măsură procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Iar ca să reușim este nevoie de implicarea fiecăruia în acest proces complex și important pentru toți”, a scris ministrul.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru ocuparea a șapte funcții de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor: patru din rândul procurorilor (doi vor fi aleși de către Adunarea Generală a Procurorilor și doi de către CSP); trei din rândul reprezentanților societății civile.

Pentru cele șapte funcții pot aplica candidații care au o reputație ireproșabilă, nu au sancțiuni disciplinare nestinse, sau au fost declarați vinovați de careva infracțiuni. Nu vor putea candida persoanele care nu a trecut evaluarea. Cererile de participare pot fi depuse până la data de 4 septembrie la CSP.

img23006334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!