ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Letonia la Chișinău, Uldis Mikuts

19:02 | 09.08.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu l-a salutat astăzi pe Ambasadorul Republicii Letonia, E.S. Uldis Mikuts, care își încheie misiunea diplomatică în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a apreciat relațiile de bună prietenie dintre țările noastre și i-a mulțumit diplomatului pentru efortul depus în dinamizarea cooperării bilaterale. 

Pe parcursul mandatului ambasadorului Mikuts, Republica Moldova a fost vizitată de preşedintele Egils Levits, premierul Krišjānis Kariņš, președintele Seimului Edvards Smiltēns. 

Maia Sandu a menționat că vizitele primilor oficiali letoni contribuie la consolidarea relațiilor dintre statele noastre și reprezintă un semnal important de sprijin al parcursul european al Republicii Moldova. Țara noastră mizează pe susținerea Letoniei și pentru următorii pași în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană.

De asemenea, președintele a mulțumit pentru faptul că guvernul leton prioritizează, de-a lungul anilor, Republica Moldova în acordarea asistenței sale externe pentru dezvoltare. 

Foto: Președinție

img23006343

img23006343

img23006343

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!