ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din Găgăuzia au înființat un Centru de tineret în satul Dezghingea, cu sprijinul UE

10:00 | 11.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Asociația Tinerilor din Găgăuzia (AO Tineretul Găgăuziei) a înființat un Centru de tineret în satul Dezghingea, în cadrul proiectului EU4Accountability, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need (PIN) Moldova, transmite MOLDPRES.

Centrul își propune să ofere un mediu propice pentru dezvoltarea holistică a tinerilor, oferind acces la o serie de oportunități educaționale, recreative și culturale. Acesta va servi drept spațiu pentru ateliere interactive, formare profesională, evenimente sportive și inițiative comunitare care să răspundă nevoilor și aspirațiilor tinerilor din zonă.

„Implicarea tinerilor este o prioritate a Uniunii Europene. Obiectivele constau în implicarea, responsabilizarea și conectarea tinerilor. Tineretul este motorul schimbării și al democrației în Moldova și în lume. Este important să implicăm tinerii pentru a face bilanțul cunoștințelor și al angajamentului civic al acestora și pentru a concepe politici sociale și de dezvoltare locală incluzive și orientate spre obiective", a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Primarul satului Dezghingea, Vasilii Capsamun, și-a exprimat aprecierea pentru tinerii activi care sunt implicați și lucrează împreună cu ONG-urile locale la proiecte viitoare care să contribuie la dezvoltarea satului și la bunăstarea întregii comunități.

Directorul de țară al PIN Moldova, Guillermo Llinás, a afirmat că inaugurarea Centrului de tineret din Dezghingea marchează începutul unei noi etape de colaborare, care reprezintă o dovadă a potențialului care poate fi deblocat atunci când societatea civilă și APL lucrează mână în mână pentru îmbunătățirea comunităților lor.

Centrul de tineret din Dezghingea a fost înființat la inițiativa Asociației de Tineret din Găgăuzia, grație unui grant din partea UE în cadrul programului EU4Accountability. O parte din grant, în valoare de patru mii de euro, a fost investită în renovarea biroului Centrului de tineret din Dezghinja.

Foto: People in Need Moldova

img23006381

img23006381

img23006381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!