ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: 21 de proiecte de infrastructură au fost finalizate în luna august

11:34 | 01.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. În luna august, alte 21 de proiecte de infrastructură, incluse în Programul „Satul European”, au fost finalizate, aducând beneficii pentru aproximativ 22 de mii de cetățeni. Pentru realizarea acestora, Guvernul a investit circa 66 de milioane de lei (3,3 mln de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Printre proiectele implementate se numără reparația capitală a acoperișului și amenajarea teritoriului unei instituții publice din satul Sturzovca, raionul Glodeni; construcția sistemului de apeduct în satul Bârnova, Ocnița; renovarea Casei de Cultură din Mateuți, Rezina; amenajarea pistei pentru bicicliști și a pietonalei în comuna Telița, raionul Anenii Noi; reconstrucția instituțiilor educaționale din Mârzești, raionul Orhei.

Totodată, în august au fost încheiate lucrările de reconstrucție a acoperișului grădiniței din satul Mărculești, raionul Florești; a fost modernizat Liceul Teoretic din Slobozia Mare, raionul Cahul; a fost reconstruit acoperișul clădirii Centrului social-sportiv din satul Dezghingea, UTA Găgăuzia; a fost amenajat și dotat terenul multifuncțional al grădiniței din satul Pârâta, r-nul Dubăsari.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Programul „Satul European”, include 497 de proiecte. Dintre acestea, 173 au fost finalizate. 

Foto: ONDRL

img23006872

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!