ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UTA Gagauz-Yeri rămâne deocamdată fără executiv

13:25 | 05.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Adunarea populară a UTA Gagauz-Yeri (APG), reunită astăzi în şedinţă, nu a aprobat componenţa nominală a executivului autonomiei, transmite MOLDPRES.

De această dată, chestiunea cu privire la componenţa nominală a organului executiv regional a fost scoasă de pe ordinea de zi la iniţiativa başcanului Evghenia Guţul.

Guţul a solicitat amânarea dezbaterii acestui subiect şi a cerut timp pentru actualizarea listei propuse anterior. „Avem nevoie de timp să căutăm candidaţi în locul celor care nu au trecut proba Comisiei lingvistice pentru cunoaşterea limbii găgăuze. Ne vom strădui să venim cu o nouă propunere în timp util”, a precizat başcanul.

De asemenea, Guţul a spus că a trimis un demers către Guvernul Republicii Moldova pentru a fi admisă în Cabinetul de miniştri şi a dat asigurări că „este gata pentru dialog”.

Foto simbol

img23006952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!