ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovagaz a recepționat rezultatele auditului datoriei istorice către Gazprom

10:31 | 06.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Moldovagaz a primit în dimineața zilei de astăzi rezultatele auditului datoriei istorice a companiei către SAP „Gazprom”. Întreprinderea a comunicat că deocamdată nu poate să se pronunțe referitor la constatările, concluziile și aprecierile din document. Reacția Moldovagaz vine după ce astăzi Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a făcut publice rezultatele auditului, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat remis presei, Moldovagaz constată că societatea nu este subiectul auditului respectiv. „Obiectul acestuia îl reprezintă activitățile economico-finaciare și datoria istorică față de furnizorul extern de gaze naturale. Totodată, în cadrul efectuării auditului, societatea a furnizat Agenției Proprietății Publice toate informațiile solicitate pe principii de confidențialitate”, a precizat Moldovagaz.

Compania a menționat că acest raport de audit urmează să fie coordonat în prealabil cu organele de conducere corporative ale companiei, și anume Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz”.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a prezentat astăzi rezultatele auditului datoriilor istorice ale Moldovagaz. Potrivit acestuia, datoria Moldovagaz către Gazprom, pentru gazul consumat pe malul drept al Nistrului, constituie 709 mln de dolari. Ministrul a precizat că o mare parte din suma datoriilor nu este confirmată prin documente sau a expirat și nu este executabilă.

Foto simbol

img23006974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!