ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Renovarea comunicării feroviare moldo-române este una dintre prioritățile Guvernului

15:21 | 06.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Reabilitarea căilor ferate și trecerea de la ecartamentul sovietic la cel european este una din priorităţile proiectului de infrastructură rutieră, susţinut financiar de Uniunea Europeană. Despre aceasta a declarat Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR),  la postul român de televiziune Digi24, unde a vorbit despre proiectele de interconectare dintre țara noastră și Uniunea Europeană, prin România, transmite MOLDPRES.

„Un proiect important ţine de calea ferată. Trebuie pe de o parte să reabilităm ceea ce avem, iar pe de altă parte să aplicăm pentru schimbarea ecartamentului şi, probabil, pentru un tren de  înaltă viteză care să conecteze Chişinăul cu Bucureştiul”, a estimat oficialul.

Totodată, Spînu a menţionat că schimbarea ecartamentului ar trebui să se întâmple în paralel cu Ucraina, care la fel este pe model sovietic. Or, ieşirea noastră spre Uniunea Europeană este şi pe această zonă, a afirmat ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Republica Moldova este singura țară care nu este membră a UE și care a fost inclusă într-un proiect european de interconectare, pentru care va primi finanțare de două miliarde de euro.

Foto simbol

img23007002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!