ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact: Vizita de studiu în Austria pentru consolidarea gestionării durabile a ariilor protejate

10:47 | 13.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Asociaţia obştească EcoContact a organizat, în perioada 4-9 septembrie, o vizită de studiu în Austria, în cadrul proiectului Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în Rezervația biosferei "Prutului de Jos". Acesta este finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare cu surse ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, și implementat de către EcoContact, în parteneriat cu Centrul de Consultanță Ecologică Cahul, transmite MOLDPRES.  

Scopul de bază al acestei vizite a constat în acumularea de cunoștințe și abilități referitoare la gestionarea eficientă și corectă a ariilor protejate, cu accent pe conservare. Totodată, vizita a servit drept o platformă de discuții, schimb de experiență și bune practici, precum și a oferit oportunitatea de a stabili acțiuni comune pentru cooperarea viitoare. 

„În particular, reprezentanții parcurilor naționale din Austria au împărtășit din experiența creării acestora, abordând premisele, evoluția activităților, modul de conlucrare cu autoritățile centrale și locale privind gestionarea parcurilor. În context, au fost scoase în evidență atât experiențele pozitive, cât și provocările întâmpinate de-a lungul activității, precum și soluțiile care au ajutat la rezolvarea unor conflicte iscate în rândul cetățenilor, în legătură cu crearea parcurilor naționale.  De asemenea, s-a discutat despre activitățile de consolidare a nivelului de conștientizare a importanței ariilor protejate în rândul tinerei generații”, indică EcoContact.   

De asemenea, reprezentanții delegației din Republica Moldova au prezentat modul în care funcționează Rezervația biosferei "Prutul de Jos", măsurile de adaptare la schimbările climatice întreprinse în cadrul proiectului. „Părțile au subliniat deschiderea pentru o colaborare viitoare și pentru inițierea de proiecte comune”, rezumă sursa citată. 

Foto: EcoContact

img23007151

img23007151

img23007151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!