ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputatul Irina Lozovan a rămas fără imunitate parlamentară

17:00 | 21.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Deputatul Irina Lozovan a rămas fără imunitate parlamentară. Aleșii poporului au aprobat astăzi cele două cereri depuse în acest sens de către Procurorul general interimar, Ion Munteanu. Decizia a fost susținută cu votul a 58 de deputați, transmite MOLDPRES.

Cererile se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Irina Lozovan. Potrivit Procurorului general interimar, Ion Munteanu, cauzele penale au fost inițiate pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul Penal, inclusiv acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat și spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Cererile au fost examinate în lipsa deputatului Irina Lozovan.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracțiune sau o contravenție, Procurorul general poate cere Legislativului ridicarea imunității acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reținere, percheziționare, arestare sau trimitere în judecată. 

img23007409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!