ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a acceptat ridicarea imunității deputatului Alexandr Nesterovschi

18:26 | 21.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Deputatul Alexandr Nesterovschi a rămas fără imunitate parlamentară. Aleșii poporului au aprobat astăzi trei cereri depuse în acest sens de către Procurorul general interimar, Ion Munteanu, transmite MOLDPRES.

Cererile se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Alexandr Nesterovschi pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul Penal. Printre acestea se numără corupere pasivă, prin pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin intermediul altor persoane, de către o persoană cu funcție de demnitate publică, a unor bunuri ce nu i se cuvin pentru sine și pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale; acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; finanțarea ilegală a partidelor politice.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a afirmat că ridicarea imunității parlamentare este necesară pentru ca organul de urmărire penală să poată acumula în continuare probe în dosar și în vederea bunei desfășurări a urmăririi penale. 

Deputatul Alexandr Nesterovschi a fost prezent la examinarea cererilor și a respins acuzațiile care i se aduc.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a afirmat că „cetățenii așteaptă finalitate în acest dosare”.

Tot astăzi, a rămas fără imunitate parlamentară și deputatul Irina Lozovan. În luna martie curent, atât Irina Lozovan, cât și Alexandr Nesterovschi au părăsit fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și au aderat la Mișcarea pentru Popor. Ulterior, cei doi deputați s-au alăturat partidului „Renaștere”.

img23007414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!