ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Importurile de cereale din Ucraina vor fi permise doar în bază de licență

13:32 | 04.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), a anunţat că de astăzi importurile de cereale din Ucraina vor fi permise doar fermierilor şi procesatorilor care au licenţă, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, este vorba de o măsură temporară, cauzată de războiul din ţara vecină în urma invaziei Rusiei, menită să protejeze agricultorii autohtoni.

„Decizia a fost luată pentru a stabiliza piaţa şi a sprijini producătorii din ţara noastră”, a spus Bolea.

Procedura de autorizare presupune ca operatorul economic cu sediul şi punctul/punctele de lucru pe teritoriul Republicii Moldova, care intenționează să importe produse agricole origine Ucraina, să solicite la Ministerul Agriculturii eliberarea autorizației de import, pe baza prezentării unui document din care să reiasă necesitatea acesteia.

img23007758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!