ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovacia susține dezvoltarea digitală a agroturismului în nordul țării

10:17 | 11.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Antreprenori din domeniul agroturismului și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de profil din nordul țării au fost instruiți cum să folosească instrumente și platforme digitale de promovare a afacerii în domeniul turismului. Un atelier de lucru în acest sens a avut loc la Bălți, în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a IX-a, desfăşurată în perioada septembrie-octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Atelierul de lucru a fost organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în parteneriat cu Pro4CE, companie slovacă specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa Centrală.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a salutat inițiativa partenerilor slovaci de a susține dezvoltarea agroturismului în nordul Republicii Moldova. „Încurajăm astfel de inițiative care aduc în prim-plan instrumente de promovare a afacerilor și modul cum acestea pot fi utilizate eficient. Este al doilea proiect pe care îl implementăm în colaborare cu Pro4CE și ne bucurăm că avem ocazia să preluăm experiența Slovaciei în domeniul dezvoltării agroturismului”, a menționat șefa ADR Nord.

În cadrul evenimentului, directorul executiv Pro4CE, Erik Heidema, și experții care l-au însoțit, le-a prezentat prestatorilor de servicii turistice un șir de instrumente digitale și platforme online de promovare, precum și o serie de exemple de succes privind aplicarea instrumentelor și platformelor digitale în gestionarea afacerii. Totodată, în cursul unei activități de grup, participanții la atelierul de lucru au analizat instrumentele și platformele digitale prezentate, prin intermediul cărora producătorii regionali își pot spori ofertele de aventură gastronomică și rurală.

„Cuvântul-cheie pentru dezvoltarea sectorului agroturistic în regiunea dumneavoastră este storytellingul –   acea artă a povestirii. În următoarele trei luni avem timp suficient pentru a vă susține să vă promovați digital propria afacere. Vă vom ajuta să fiți prezenți în rețelele de socializare, în platformele oferite de Google”, a menționat directorul executiv Pro4CE.

Proiectul „Dezvoltarea digitală a agroturismului în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Slovak Challenge Fund (SCF), își propune să stimuleze afacerile locale cu alimente organice din nordul Moldovei prin deschiderea accesului pe piața online pentru producătorii locali. Proiectul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace (MFEA SR) și implementat de Centrul Regional PNUD din Istanbul. În anul 2021, în cadrul primului proiect implementat de ADR Nord și compania slovacă Pro4CE, au fost promovate, în premieră, mai multe destinații turistice din nordul Moldovei, prin intermediul unor spoturi și galerii de fotografii distribuite în mediul online. Ulterior, cele mai reprezentative fotografii s-au regăsit în unele publicații. 

Foto: ADR Nord

img23007966

img23007966

img23007966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!