ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAN și PAS vor avea cei mai mulți consilieri în cadrul Consiliului Municipal Chișinău

08:17 | 06.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Datele preliminare ale CEC arată că formațiunile MAN și PAS vor avea cei mai mulți consilieri în cadrul Consiliului Municipal al capitalei, comunică MOLDPRES.

După procesarea a 304 din cele 305 procese verbale, MAN a obținut 33,1 la sută din mandate în CMC, iar PAS - 32,8 la sută. Aceștia sunt urmați de Partidul Socialiștilor cu 9,6%, Partidul Comuniștilor - 4,4%, Partidul Renaștere - 2,6%, Platforma DA - 2,5%, Partidul Nostru - 1,7 la sută.

Consiliul Municipal Chișinău este format din 51 de consilieri și reprezintă autoritatea deliberativă a municipiului, în timp ce primarul reprezintă autoritatea executivă. Este convocat o dată pe lună, iar dacă ordinea de zi o impune, este convocat în ședință extraordinară.

img23008854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!