ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul cecen Ramzan Kadîrov şi-a numit fiul de 15 ani şef al securităţii

13:42 | 06.11.2023 Categorie: Externe

Moscova, 6 nov. /MOLDPRES/. Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, cunoscut pentru încălcările sistematice ale drepturilor omului în această regiune, pe care o controlează cu mână de fier, şi-a numit duminică fiul, Adam, în vârstă de 15 ani, în fruntea serviciului său de securitate, a anunţat ministrul sănătăţii cecen, Adam Alhanov, transmite EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

'Îl felicit din toată inima pe Adam Kadîrov pentru numirea sa în funcţia importantă de şef al departamentului de securitate al liderului Republicii Cecenia", a scris Alhanov pe Telegram.

Oficialul cecen a subliniat că Adam, "în ciuda tinereţii sale, are deja o mare experienţă practică" şi are un "spirit războinic puternic", aşa că nimic nu-l va opri când vine vorba de a-şi apăra tatăl, poporul, religia şi patria.

Adam Kadîrov, decorat pentru "meritele sale" atât în Cecenia, cât şi în Tatarstan, a devenit subiect de controversă în septembrie, după ce a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care bătea un rus arestat pentru că ar fi dat foc Coranului.

Liderul cecen şi-a susţinut fiul şi a declarat că este mândru de comportamentul său, în timp ce autorităţile ruse au preferat să ignore incidentul, remarcă EFE. 

img23008874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!