ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va avea loc Conferința Președinților Regionalei Europa a APF

12:54 | 07.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. În perioada 18-21 martie 2024, Parlamentul Republicii Moldova va găzdui Conferința Președinților Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, acest lucru a fost discutat la cea de-a 35-a sesiune a Adunării Regionalei Europa, la care participă, în aceste zile, deputatul Marcela Adam.

Participanții la sesiune au convenit că, Conferința Președinților Regionalei Europa se va desfășura, la Chișinău, în perioada 18-21 martie, anul viitor.

„Organizarea, la Chișinău, a Conferinței Președinților Regionalei Europa ne va oferi o oportunitate suplimentară de a ne confirma solidaritatea și atașamentul nostru puternic față de tot ceea ce cuprinde Francofonia. Acest eveniment important ne va permite să consolidăm relațiile noastre de prietenie și cooperare”, a menționat deputatul Marcela Adam în discursul susținut în cadrul sesiunii.

În cursul celei de-a 35 sesiuni a Adunării Regionalei Europa, care are loc în perioada 5-8 noiembrie, la Atena, Republica Elenă, au loc mai multe paneluri de discuții, la care sunt abordate subiecte de actualitate, precum consecințele războiului din Ucraina asupra Europei: criză sistemică, criză migrațională, criză energetică și economică.

Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF) este alcătuită din parlamente și grupuri parlamentare, formate în secțiuni, care împărtășesc valorile francofoniei. Adunarea Regională Europeană este formată din douăsprezece secțiuni membre, cincisprezece secțiuni asociate și șase parlamente observatoare.

img23008907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!