ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul anunță concurs pentru trei funcții de membri ai Plenului Consiliului Concurenței

15:12 | 07.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova este în căutarea a trei noi membri ai Plenului Consiliului Concurenței, care urmează a fi numiți în funcție imediat după expirarea la 30 noiembrie 2023 a mandatului a trei membri aflați acum în funcție. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Consiliul Concurenței este o instituție cheie a statului și are rolul de a asigura reguli egale de joc în economie. ”Domeniul concurenței este și un pilon esențial al existenței Uniunii Europene, și acest domeniu va fi unul din cele mai importante capitole de negociere în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Este clar că activitatea și prestația acestei instituții trebuie îmbunătățită – de asta depinde însuși procesul de aderare la UE”, a precizat alesul poporului.

Legea Concurenței stabilește că în funcţia de membru al Plenului Consiliului Concurenţei poate fi numită: persoana care deţine cetăţenia Republicii Moldova, are studii superioare, competenţă profesională, o bună reputaţie, nu are interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică; nu are în ultimii 5 ani, în cazierul privind integritatea profesională, înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională; are vechime în muncă de cel puţin 10 ani în activităţi din domeniile economic, al concurenţei sau juridic.

Doritorii pot trimite CV-ul (în limita a două pagini) și o scrisoare de motivare până pe 15 noiembrie pe adresa radu.marian[at]parlament.md.

img23008912

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!