ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Concurenții care au acces în turul II al alegerilor locale pot face agitație până la 17 noiembrie

15:21 | 07.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut astăzi mai multe precizări despre particularitățile de desfășurare a campaniei electorale de către candidații la funcția de primar care au trecut în turul II la alegerile locale generale. CEC a precizat că agitația electorală poate fi făcută doar până pe 17 noiembrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit CEC, candidații care au trecut în al doilea tur de scrutin pot desfășura campanie electorală după stabilirea datei celui de-al doilea tur de scrutin prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale.

Conform sursei citate, și în turul II al alegerilor locale generale, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice. Autoritățile publice și cele asimilate nu pot acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condițiile de egalitate.

Competitorilor electorali în continuare li se interzice organizarea de concerte, concursuri, alte evenimente sau demonstrații în scop de promovare politică. Concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în termeni și condiții egale.

img23008913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!