ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aeronava cu cei 36 de moldoveni evacuați din Fâșia Gaza va ateriza astăzi pe Aeroportul din București

10:38 | 08.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Aeronava cu cei 36 de cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați din Fâșia Gaza, ar urma să aterizeze astăzi, în jurul orei 15.00, pe Aeroportul din București. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței Guvernului, transmite MOLDPRES.

„Astăzi, în jurul orei 15.00, la București va ateriza avionul cu cei 36 de moldoveni care au fost evacuați din Fâșia Gaza și deja la noapte îi vom avea aici acasă. Mulțumesc Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și celorlalți colegi din instituțiile statului care au muncit în ultimele săptămâni ca să facă asta posibil. Mulțumesc și Bucureștiului și partenerilor internaționali care ne-au ajutat în acest efort dificil, inclusiv Egipt, Israel, SUA, Ucraina, România, care ne-au ajutat să recuperăm cetățenii țării noastre din Fâșia Gaza”, a afirmat Dorin Recean.

Președintele Maia Sandu anunțat ieri că 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați și sunt în siguranță. 

img23008939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!