ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut la Paris o întrevedere cu ministrul de Externe al Ungariei

18:11 | 13.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu, alături de viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, care este și co-președintele Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ungare pentru cooperare economică, a avut la Paris o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Având în vedere că în următoarele două zile va avea loc Consiliul European, oficialii au vorbit despre importanța extinderii Uniunii Europene. Împărtășim convingerea că extinderea UE este un catalizator esențial pentru lărgirea arealului păcii și securității europene, și, în același timp, reprezintă o oportunitate pentru consolidarea valorilor democratice și a statului de drept.

De asemenea, oficialii au abordat colaborarea dintre Moldova și Ungaria, subliniind importanța consolidării relațiilor economice. În acest context, a fost salutată întoarcerea companiei WizzAir pe piața aeriană din Republica Moldova.

img23010140

img23010140

img23010140

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!