ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Bălți vor avea 22 de troleibuze noi

14:15 | 14.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Troleibuzele cumpărate pentru locuitorii municipiului Bălți vor fi scutite de taxe vamale. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Este vorba despre 22 de troleibuze noi, cu parcurs autonom de cursă lungă, în valoare totală de 5,8 milioane de euro. Troleibuzele urmează să circule în Bălți, dar și să conecteze orașul cu satele Corlăteni, Elizaveta și Răuțel. Mijloacele de transport vor fi cumpărate din Ucraina și urmează să ajungă în curând în țara noastră.

Aceste investiții vor fi finanțate din creditul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în sumă de 4,6 milioane de euro şi din grantul Fondului de investiţii pentru vecinătate al Uniunii Europene în valoare de 2,4 milioane de euro.

img23010169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!