ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu: „Votul de astăzi reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova”

20:01 | 14.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Votul de astăzi reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu, după ce Consiliul European a votat azi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Speakerul a subliniat că decizia reprezintă o victorie a cetățenilor care au ales parcursul european. „Zi de zi, în ultimii ani, în ciuda tuturor crizelor, ne-am ghidat de valorile europene, ne-am afirmat locul în lume ca țară liberă, care protejează viața și demnitatea oamenilor. Decizia Consiliului European este un mesaj consolidat al unei Europe încrezătoare ce apără pacea și construiește un viitor democratic solid dat întregii lumi”, a spus Igor Grosu.

Oficialul a mulțumit colegilor din Parlament, Guvern, Președinție și altor instituții. „Mulțumim și cetățenilor noștri, cu care am muncit și vom munci în continuare cu dăruire pentru ca acest deziderat să devină, cât de curând posibil, realitate. Mulțumim și prietenilor noștri de la București, europarlamentarilor de la Bruxelles și tuturor celor care ne-au sprijinit în acest parcurs. Suntem adepții unui proces de negocieri echitabil și bazat pe merite și noi vom continua să ne facem, conștiincioși, tema pentru acasă. Împreună vom scrie istoria Europei!”, a afirmat Igor Grosu.

Consiliul European a votat astăzi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia vine după ce pe 8 noiembrie curent, Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

img23010182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!