ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul continuă digitalizarea serviciilor publice. Alte trei instituții vor presta servicii în format digital 

12:55 | 17.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Serviciile oferite de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Centrul Naţional de Acreditare MOLDAC și Institutul Naţional de Metrologie vor fi digitalizate. Cabinetul de miniștri, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a votat astăzi adaptarea cadrului normativ pentru a permite digitalizarea serviciilor G2B, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Executivului. 

Această inițiativă se înscrie în planul mai larg de digitalizare a 75% din serviciile G2B până la sfârșitul anului 2024 și a 100% din serviciile publice (G2B și G2C) până în 2030. 

Proiectul se bazează pe Strategia de transformare digitală a Republicii Moldova și Planul Național „Construim Moldova Europeană”. Prin susținerea acestui proiect, Guvernul Republicii Moldova își propune să accelereze transformarea digitală și să îmbunătățească experiența antreprenorială în interacțiunea cu serviciile statului.

Proiectul poate fi consultat aici: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/nu-965-mded-2023_0.pdf

img24000290

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!