ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colegiul moldo-turc din orașul Comrat și-ar putea începe activitatea în anul 2025

17:27 | 08.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Un document ce prevede cooperarea moldo-turcă în domeniul învățământului profesional tehnic va fi semnat în următoarea perioadă. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra Protocolului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia. Documentul va reglementa organizarea și funcționarea viitorului Colegiu moldo-turc din orașul Comrat. Se planifică ca instituția de învățământ să își înceapă activitatea în anul 2025, transmite MOLDPRES.  

„Dezvoltarea învățământului profesional tehnic este o prioritate pentru Ministerul Educației și Cercetării și o bună alternativă pentru tinerii care vor să dezvolte competențe profesionale imediat după absolvirea clasei a IX-a. În acest sens, apreciem investițiile statului turc, prin Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare TIKA, care a construit clădirea unui nou colegiu la Comrat”, a menționat ministrul EducațieiDan Perciun.  

Viitorul colegiu va fi o instituție publică care își va desfășura activitatea în conformitate cu legislația Republicii Moldova. În cadrul instituției vor fi predate specialități precum tehnologiile informației și tehnologiile electrice și electronice. Limba de studiu va fi limba română, urmând ca unele discipline să fi studiate în limba turcă sau în limba engleză. Colegiu va dispune și de un cămin, care va permite tinerilor din alte zone ale țării să acceseze studii în cadrul acestei instituții de învățământ.

 

img24003388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!