ro
Cultură
25 Mai, 2025 / 09:19
/ Acum 23 ore

Tradițiile românești se împletesc în inima Chișinăului. Festivalul începe în PMAN

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tradițiilor Românești are loc pe, 24 și 25 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Evenimentul este organizat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și reunește peste 50 de meșteri populari autentici din România și Republica Moldova, notează MOLDPRES.

Vizitatorii pot descoperi meșteșuguri tradiționale precum olăritul, cojocăria, pictura de icoane, sculptura în lemn, pielăria, confecționarea măștilor populare sau țesutul, într-o atmosferă ce celebrează patrimoniul comun al celor două țări.

Pe scena amplasată în centrul Chișinăului urcă astăzi interpreți și ansambluri de pe ambele maluri ale Prutului, într-un spectacol-maraton dedicat tradițiilor. Printre invitați se numără artiști îndrăgiți din România și Republica Moldova, care promit un show de neuitat.

„Să cântăm, să dansăm, să ne distrăm, timp de trei ore! Va fi un concert pe cinste și sigur vremea va ține cu noi! Am și invitați de seamă – Gabriel Nebunu, Stela Botez, Zinaida Bolboceanu, Maria Iliuț și Ansamblul Crenguță de iederă! Nu ratați!”, a scris pe pagina sa de Facebook interpretul Paul Surugiu-Fuego.

La rândul lor, Orchestra Fraților Advahov au subliniat importanța momentului.

„Pe 25 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va răsuna muzică live, emoție și tradiție alături de artiștii îndrăgiți. Vă așteptăm în număr cât mai mare, să sărbătorim împreună tradițiile românești!”

Festivalul continuă și mâine, 25 mai, cu noi concerte și momente culturale, consolidând punțile culturale și spirituale dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Festivalul Tradițiilor Românești este un eveniment cultural de amploare desfășurat anual în Chișinău, Republica Moldova, care celebrează patrimoniul comun al României și Republicii Moldova. Organizat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, festivalul are ca scop promovarea valorilor culturale și identitare comune ale celor două spații.