ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un covor din flori a fost plantat în scuarul Catedralei Nașterea Domnului

09:43 | 12.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Un covor din flori a fost plantat în scuarul Catedralei Nașterea Domnului din capitală. Compoziția este formată din 200 mii de viole, după un model autentic moldovenesc, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a specificat că plantarea unui astfel de covor floral va deveni o nouă tradiție la Chișinău.

„Acestea vor fi plantate în săptămâna florilor, care va fi marcată în ajunul Sărbătorilor Pascale. Este un cadou frumos pentru chișinăuieni. În așa mod vom crea un mediu atractiv pentru locuitorii orașului și pentru turiști. Cred că putem construi un oraș curat și verde, în care să trăim în pace și armonie”, a spus Silvia Radu.

Edilul interimar a remarcat că, compoziția florală a fost realizată de angajații „Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi”.

„Florile au fost procurate prin intermediul unei licitații publice. Până marțea viitoare acestea se vor afla aici, după care vor fi plantate în parcurile și scuarurile capitalei", a afirmat primarul interimar.

Covorul floral a costat 1,8 mln de lei.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18002933

img18002933

img18002933

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!