ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a îndemnat autorităţile Federaţiei Ruse să se abţină de la activităţi militare în Transnistria cu prilejul zilei de 9 mai

14:55 | 04.05.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a difuzat astăzi un comunicat de presă în legătură cu pregătirile autorităţilor de la Tiraspol către parada militară prilejuită de sărbătoarea de 9 mai, la care urmează să participe contingentul militar al aşa-zisului Grup operativ de trupe ruse (GOTR), comunică agenția MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, informaţia privind organizarea paradei militare cu prilejul zilei de 9 mai este vehiculată pe larg în presa locală din raioanele de Est ale ţării.

”MAEIE anunţă că dezaprobă decizia şi atitudinea comandamentului militar al GOTR şi face apel la autorităţile Federaţiei Ruse să se abţină de la activităţi militare care denotă un comportament sfidător la adresa constituţionalităţii Republicii Moldova”, se menționează în comunicatul de presă al MAEIE.

”Ministerul de Externe atrage atenţia asupra riscurilor pe care le comportă coparticiparea GOTR în acţiuni cu caracter militar la adresa procesului de reglementare transnistreană şi de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Astfel de acţiuni subminează, în mod flagrant, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. MAEIE aminteşte că în favoarea respectării acestor principii, conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rânduri”, se mai spune în comunicatul difuzat de minister.

În context, Ministerul reiterează poziţia autorităţilor moldoveneşti cu privire la imperativul retragerii forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul ţării.

img18003645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!