ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii care călătoresc spre Rusia, Ucraina și România au fost informați despre sistemul de vot mixt

14:04 | 11.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Cetățenii care călătoresc spre Rusia, Ucraina și România au fost informați astăzi despre noul sistem electoral mixt. Acțiunea a fost organizată la Gara din Chișinău, de către Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, pasagerii cursei de tren cu destinația Moscova, București, Kiev și Odessa au primit „Ghidul Alegătorului în străinătate”.

Distribuirea materialelor informative pentru diasporă la punctele de trecere a frontierei a demarat la începutul lunii aprilie. Acțiunea este organizată în cadrul unei ample campanii de informare și educare electorală, cu genericul „Democrația contează”.

Totodată, în cadrul acesteia, urmează să fie deschise puncte de informare la ambasadele și misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, unde cetățenii moldoveni vor putea să se informeze pentru a merge la vot conștient și pregătiți.

Campania de informare a alegătorilor se desfășoară în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18003849

img18003849

img18003849

img18003849

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!