ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Euro și dolarul se vor ieftini

16:15 | 10.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Moneda unică europeană se va ieftini cu 16 bani mâine și va costa 19 lei și 52 de bani, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar afișate astăzi de Banca Națională a Moldovei, informează MOLDPRES.

Aceeași tendință o va avea și dolarul american. Acesta va avea mâine un preț de 16 lei și 67 de bani, cu patru bani mai puțin decât astăzi.

Și leul românesc se va deprecia mâine cu trei bani, atingând valoarea de 4 lei și 19 bani. În schimb, hrivna ucraineană și rubla rusească vor rămâne la același nivel din ultimele zile și vor costa 63 și respectiv 26 de bani.

Cursul oficial de schimb reprezintă prețul leului moldovenesc fața de valutele altor țări. Acesta este calculat în baza ratelor de schimb stabilite de către băncile licențiate în tranzacțiile de cumpărare/vânzare a valutelor efectuate cu clienții lor și cu alte bănci. Astfel, cursul oficial de schimb reflectă raportul dintre cererea și oferta de valute pe piața valutară din țară.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18005953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!