ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova își dorește o perspectivă clară de aderare la UE, în cadrul Parteneriatului Estic, a declarat Premierul

10:20 | 24.08.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova își dorește, în cadrul Parteneriatului Estic, o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană, iar autoritățile de la Chișinău nu au alte planuri decât cele care vor duce țara noastră în UE. Declarațiile au fost făcute de Premierul Pavel Filip, în cadrul unui interviu pentru un post de radio internațional, informează MOLDPRES.

Pavel Filip a afirmat că parcursul Republicii Moldova către spațiul euroatlantic este unul mai dificil decât în cazul altor țări, însă în prezent, este important ca țara noastră să fie perseverentă și să mențină parcursul proeuropean.

Premierul a adăugat că, „în urma acțiunilor pe care le-a întreprins Guvernul împreună cu majoritatea parlamentară în ultimii 2,5 ani, a crescut popularitatea UE cu mult, aceasta poate a atins cote maxime de la independență încoace”. În context, șeful Executivului a specificat că trebuie să continuăm să credem în viitorul european al Republicii Moldova.

„Independența a fost obținută de către elitele intelectuale ale Republicii Moldova, dar, cu părere de rău, la conducerea țării imediat au venit oameni din nomenclatura sovietică veche. Peste o perioadă, acele emoții trăite la declararea independenței s-au mai stins, pentru că oamenii nu au văzut o îmbunătățire reală a condițiilor de viață și peste o perioadă, prin nostalgie, au votat Partidul Comuniștilor. Apoi, peste 8 ani s-au dezamăgit și în 2009 au venit la putere forțe proeuropene. Cu părere de rău, au fost multe certuri în această coaliție proeuropeană, a trebuit să trecem prin crize în 2013 și în 2015. Acum este important să menținem acest parcurs inițiat de țara noastră”, a declarat Filip.

La 27 august 2018, Republica Moldova va marca împlinirea a 27 de ani de la proclamarea Independenței.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18007562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!