ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a adoptat noua redacție a Codului civil

12:32 | 15.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Noua redacție a Codului civil a fost votată astăzi în lectură finală de către parlament. Documentul a fost adoptat cu susținerea a 56 de deputați și va intra în vigoare la 1 martie 2019, relatează MOLDPRES.

Noile reglementări prevăd că infrastructura juridică națională va fi modernizată conform tendințelor europene și internaționale.

Modificările instituie Cartea a 4 – Moștenirea, care va cuprinde dispoziții de divizare a moștenirii în cea legală și testamentară. La fel, va fi reglementată competența în materie de moștenire, statutul juridic al moștenitorului, custodia masei succesorale etc.

Noua redacție a Codului civil va include și norme privind protecția consumatorului. O altă noutate sunt normele detaliate cu privire la statutul și regimul juridic al administratorilor. Astfel, au fost completate și modificate mai multe obligații, inclusiv cele din contractul de investiții în construcții.

Potrivit autorilor, pentru elaborarea noului proiect de modernizare a Codului civil a fost creat un grup de lucru care și-a desfășurat activitatea pe parcursul a circa patru ani, în cadrul a peste 70 de ședințe.

img18010229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!