ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experţi Rosspotrebnadzor vor inspecta companii vinicole din Republica Moldova

13:44 | 28.01.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Un grup de experți ai Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și Bunăstării Umane din Federația Rusă (Rosspotrebnadzor) vor inspecta în această săptămână câteva companii vinicole moldovenești, pentru o eventuală extindere a pieţei de desfacere a producţiei vitivinicole autohtone, transmite MOLDPRES.

“Companiile vinicole din Republica Moldova au potențial de producție pentru o piață mai largă, de aceea specialiştii Rosspotrebnadzor vor evalua potențialul de export în Federația Rusă”, a explicat Vladislav Cotici, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).  

Potrivit oficialului, părţile vor face un schimb de opinii privind noile prevederi ale legislației naționale din domeniu. “Vom coordona procedurile de asigurare a controlului calității și siguranței produselor vitivinicole, care vor contribui la facilitarea exporturilor din Moldova în Rusia”, a precizat şeful ANSA.

Experții Rosspotrebnadzor vor inspecta săptămâna curentă şase companii vinicole din ţara noastră, în contextul examinării extinderii listei de companii aprobate pentru export pe piața rusă.

În prezent, în Republica Moldova sunt 23 de unități vinicole care pot exporta în Federația Rusă.

img20000716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!