ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Necrolog: Deputatul Ivan Zabunov (28 iunie 1948-7 februarie 2020)

14:57 | 07.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a colegului nostru, Ivan Zabunov.

În calitate de deputat, dar și de președinte al Asociației bulgare ”Renaștere” din Republica Moldova, Ivan Zabunov s-a afirmat ca promotor al drepturilor omului și păcii interetnice. Născut pe data de 28 iunie 1948, în Tvardița, a iubit, în egală măsură, R. Moldova și Bulgaria. A fost doctor în istorie, conferențiar, membru al Academiei de Științe din Bulgaria. 

Un adevărat patriot și un om de o rară omenie, Ivan Zabunov va rămâne mereu bine dispus și bine intenționat în inimile noastre. A știut să apere cultura și tradițiile bulgare cu mult respect pentru țara în care s-a născut și a trăit.  

În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, adresăm sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit. 

Ne alăturăm doliului familiei, prietenilor, discipolilor și colegilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 


Zinaida Greceanîi

Președintele Parlamentului Republicii Moldova

img20001089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!