ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Aureliu Ciocoi a rostit un discurs la sesiunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului

19:41 | 25.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi a susținut marți un discurs în cadrul segmentului de nivel înalt al celei de-a 43-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care are loc la Geneva, în perioada 24-26 februarie, comunică MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al MAEIE.

În discursul său șeful diplomației moldovenești a vorbit despre importanța deosebită pe care o acordă Guvernul Republicii Moldova protejării și promovării drepturilor omului și implementării reformei justiției. Totodată, a fost subliniat faptul că realizarea deplină a drepturilor fiecărei persoane nu este posibilă fără o justiție independentă, integră și profesionistă, care să garanteze drepturile și libertățile fundamentale.

O atenție aparte a fost acordată situației drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind aduse în atenția comunității internaționale cazurile de detenție ilegală, cât și numeroase alte încălcări grave comise în această regiune.

Ministrul Aureliu Ciocoi și-a încheiat alocuțiunea printr-un apel adresat comunității internaționale de a interveni în soluționarea cazurilor individuale, alături de crearea unui mecanism eficient de monitorizare a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană.

img20001634

img20001634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!