ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane revenite recent din Italia sunt suspectate că ar fi infectate cu COVID-19

11:22 | 05.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Două persoane, care au revenit din zonele de risc din Republica Italiană, sunt suspectate că ar fi infectate cu COVID-19. Specialiștii le-au prelevat testele care vor fi examinate pe parcursul zilei la laboratorul epidemiologic. Informația a fost prezentată de autorități în cadrul ședinței Punctului Focal Național, comunică MOLDPRES.

Tot la ședința de astăzi, s-a decis organizarea unei întrevederi a reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Organizației Mondiale a Sănătății cu reprezentanții regiunii transnistrene. Scopul întrevederii este de a consolida capacitățile de control a infecției COVID-19, prin instruirea suplimentară a personalului medical, reactualizarea informațiilor și recomandărilor cu privire la măsurile de prevenire a importului și răspândirii cazurilor de infecție prin Coronavirus de tip nou.

Potrivit autorităților, pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu a fost depistat niciun caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Conform datelor prezentate de Poliția de Frontieră, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 18732 de persoane (frontiera terestră cu România (UE) – 9843 de persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 6230 de persoane; frontiera aeriană – 2659 de persoane).

La Spitaluli Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în ultimele 24 de ore, s-au adresat 44 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții respiratorii ale căilor respiratorii superioare, infecții respiratorii acute severe și toxiinfecții alimentare.

Datele Centrului European pentru Controlul Bolilor arată că, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 04 martie 2020, au fost raportate 93 076 cazuri de infecție cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) (confirmate clinic și de laborator) și 3202 de decese: China (2983), Italia (80), Iran (77), Coreea (32), Statele Unite ale Americii (9), cazuri din contul transportului internațional Japonia (6), Franța (4), Australia (1), Filipine (1), Taiwan (1), Thailanda (1) și San Marino (1).

 

 

img20001949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!