ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Amenzile aplicate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie ar putea fi micșorate

12:43 | 24.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Amenzile aplicate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică, ar putea fi micșorate. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, amenzile vor scădea de la 22 500 – 25 mii de lei, cât constituie în prezent, până la 2000 – 5000 de lei pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice amenda va constitui între 10 mii – 35 mii de lei, în comparație cu 50 mii – 75 mii de lei cât este în prezent.

Totodată, se propune amendarea pentru săvârşirea repetată a aceleiași contravenţii. Astfel, pentru această contravenţii, persoana fizică va fi sancţionată cu amendă de la 15 mii la 25 mii de lei, iar persoana juridică – de la 50 mii la 75 mii de lei.

Documentul mai prevede micșorarea amenzii și pentru prezentarea intenţionată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fişei epidemiologice de la 22 500 – 25 mii de lei la 2500 – 7500 de lei.

Proiectul de lege urmează să fie votat în Legislativ.

sursă foto: multimedia.parlament.md

img20007618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!